Mokka ijs
Een populaire smaak in onze familie is Mokka-ijs, ook wel bekend als koffie-roomijs.
Voor 1 liter koffie-roomijs hebben we de volgende ingrediënten nodig:
- 250ml slagroom
- 500ml volle melk
- 4 eierdooiers
- 20 gr. magere melkpoeder
- 15 gram espressopoeder
- scheutje kokend water
- 100 gram kristal-suiker
- 1 blaadje gelatine
Bereiding
- Leg het blaadje gelatine in een bakje water te weken.
- Klop de eidooiers met een beetje suiker los.
- Breng de melk met het magere melkpoeder en de rest van de suiker aan de kook.
- Knijp het blaadje gelatine uit en los het op in de melk.
- Giet een beetje van de kokende melk bij de eidooiers.
- Giet vervolgens het eimengsel terug bij de rest van de melk en klop goed door elkaar.
- Verwarm het mengsel tot een temperatuur van 85°C. Dit is wanneer er een heel dun laagje op de achterkant van de lepel achterblijft. (Het mengsel mag niet koken).
- Los het espressopoeder op in een scheutje kokend water en meng het door het melk mengsel.
- Giet het mengsel door een zeef.
- Laat het mengsel volledig afkoelen of zet het in een bak met water/ijs en klop tot het is afgekoeld.
- Klop de slagroom door het melkmengsel.
- Giet het koffie ijsmengsel in de ijsmachine en volg de instructies van je ijsmachine.
(bron: bakkenderwijs.nl)
- Hits: 195
More Articles …
Page 3 of 4