Written by Evert Bruinsma on .
Posted in IJsrecepten.
Stragiatella - Yoghurt ijs
Heel bewust is in dit recept geen slagroom gebruikt, zodat het echt een licht(er) ijsje zou worden. En dat heeft enorm goed uitgepakt. Door Griekse yoghurt te gebruiken, die een stuk dikker is dan ‘gewone’ yoghurt, heb je de slagroom ook helemaal niet nodig. Het is romig en fris tegelijk en absoluut niet zo zoet als die yoghurt uit de supermarkt die ik eerder noemde.
Doe de yoghurt in een kom en roer hem even los met het vanille-extract. Voeg daarna de suiker toe en roer dit heel goed door de yoghurt heen.
Doe het mengsel in de ijsmachine en laat hem draaien. Zo gauw er ijsvorming optreedt, voeg je de fijngehakte chocolade toe. Laat de machine verder draaien tot het de juiste consistentie heeft.
Serveer het ijs direct (met een beetje chocoladesaus of -schaafsel) of schep het in een diepvriesbestendige bak om het te bewaren voor een later tijdstip. Enjoy!