Blog
Mosterdsoep
Bij een bezoek aan de mosterdfabriek in Doesburg hebben we een potje originele Doesburgse mosterd gekocht.
Wij kregen ook een recept voor een aantal lekker producten die een eenvoudig zelf thuis te maken zijn.
Een daarvan is de mosterdsoep.
Je hebt hiervoor de volgende producten nodig. Het gaat hierbij om 1 liter Mosterdsoep
- 2 liter pan
- 200 gr. mager gerookt spek
- 40 gram boter
- 1 ui
- 30 tot 60 gram bloem
- peper
- 0,5 liter melk
- 0,5 liter bouillon of water
- 3 eetlepels mosterd
- 1 prei
Snij het spek in kleine blokjes. Pel de ui en snij deze ook in kleine blokjes.
Maak de prei schoon en snij de onderkant en de groene bladeren er af.
De rest van de prei snij je in kleine schijfjes heel fijn.
Smelt de boter in de pan en voeg de spekblokjes en de uit toe. Laat het geheel zachtjes uitbakken.
Zorg er voor dat de uit niet verbrand. Voeg de bloem toe en roer het mengsel glad.
Laat het mengsel even garen zonder dat de bloem verkleurt.
Ik doe de melk en water eerst in een kan van 1 liter en meng dit door elkaar.
Voeg al roerende voorzichtig het melk/water mengsel toe. Laat het geheel doorkoken tot de soep licht gebonden is.
Voeg nu de mosterd toe en eventueel peper naar smaak.
Roer het geheel glad en kook heel even door.
Voeg vlak voor het serveren de fijne prei toe.
Tip: Voeg gelijk met het toevoegen van de mosterd een scheut kookroom bij.
- Hits: 821